Tuesday, 22 May 2012

pasal K.I.T.A remaja la!! ^^.


erm..~ remaja nea weird laa~ umur2 kita nea adalah fasa y paling complicated buat diri kita
family n kwn2....pasal apa?? "PASAL K.I.T.A REMAJA LA!" ehhe...bukn sbb saket mental ke...sakit jiwa kerr~ ^^,

:face18: ehhe~

erm..bnda2 complicated dlm diri remaja!

1.bila parent ckp JANGAN merokok??
2.bila parents ckp JANGAN ponteng sekolah!
3.bila parents ckp eh! TIDAK BAIK buat tue sayng~
4.bila perents ckp JANGAN suka blek lewat mlm!
5.JANGAN suka tgk bnda2 tak baik~
6.bila kwn ckp Bii Ya tolong jga diary sa erk...JANGAN baca pulakk~

huh! da siap baca suma d atas kan? kmoourang rasa kalo parents kamoo ckp gnea kmoo ikut kaa?
i bet u dont! ahaha....same to me...(bii ya tak pena buat suma kt atas kecuali ponteng n bca diary kwn...ahha)
sbenarnya perkataan JANGAN n TIDAK BOLEH mencetuskn perasaan ingin tahu remaja...
e2 sebabnya ibu bapa perlu menyatakn sebab kna sesuatu bnda e2 x boleh dilakukn..
kalo tidak? otak remaja akan mengiprtsikn sesuatu y salah... dimana mereka ingin tahu
sebab knapa sesuatu bnda e2 x boleh dilakukan! dimana mereka willing tue exprienced semua di atas! to solved all those question yang bermain di minda!

tapi ehhe~ there's a catch!
remaja nea pula~

bila parents cakap?

1.MESTI belajar!
2.MESTI rajin ke sekolah
3.MESTI dengar ckp cikgu

huh! remaja susa pulakk nak buat!
kenapa?------> suda mnjadi lumrah dunia sesuatu y baik e2 diabaikan oleh remaja..becoz its not enjoyable!
its not mind catching at all.
as for me seriously sa tertarik pown mw buat bnda2 di atas~
d cnealah~ peranan parents! dorng kna rasuah?ehh! bukan2 tak baik guna perkataan rasuah kna bagi student encourgmnt! cthnya kalo dia dpt result baik mom n dad bwa la p bercuti! ^^,
dengan cara ini AMEN! remaja lebih terdorong untuk belajar! melakukan apa y disuruh!

tapi kadang2 parents kna bgi pluang too their young teens....untuk exprincd sndri pahit manis khdpn so dorng boleh mgajar diri mereka sndri without any doubt!

Complicated kan remaja nea...tue sebab orng ckp fasa remaja adalah fasa y paling KRITIKAL!
kalo tak jga btool2 bole hancooR!

THE BIG QUESTION!TO ALL BLOGGER!

:98:kalo parents cakap JANGAN STUDY??
kamu rasa la teens buat apa?? dorang study kaa??





:131:ANY COMMENT CLICK THE LEAVE A COMMENT BUTTON! ^^,

8 orang sayang bii ya:

KAIZEN said...

Mantap ...
makasih ya udh follow balik n salam kenal ya ....

biiya.iNilaH.DuNiaQue said...

eyaa~ salam kenal dari bii ya jugak! ^^,

KAIZEN said...

Ok ....
kamu orang malaysia ya?
aku ari dari indonesia

NOOR FATIN said...

lagi mak ayah cakap jangan, lagi kita nak buat, ye dak? kekekeke

jemput join giveaway saya ;)

http://anakmama89.blogspot.com/2012/05/topup-giveaway-by-noor-fatin.html

tarikh tutup: 7 jun 2012

Don said...

Jalan-jalan di blog kau.. dingar lagu siukk..hehe kirim salam aa

biiya.iNilaH.DuNiaQue said...

@KAIZEN
eya sa notice yang kamoo orang indonesia dari entry kamoo...eya saya orang malaysia di negeri sabah.

biiya.iNilaH.DuNiaQue said...

@NOOR FATIN

hah! btool2...ehhe...
tq sbb bgitw bii ya psl GA nea..
bii ya join okay!^^,

biiya.iNilaH.DuNiaQue said...

@Don
eheh...my feveret song nea.~~ ^^,
smbut salam...
btw! bii ya follow kamoo suda~